Mert valahol tudat alatt azt hiszik, a magyar nép nem is birka. Pedig dehogynem. Birka, mert ha a vezérürü hangosan kolompol, akkor mennek utána, mint a güzü. Viszont ha a juhász úgy akarja, simán betereli őket a karámba.

És hogy miért? Mert az állam 1000 éve nem hagyja, hogy kiokosodjon a nép. Pocsék az oktatási rendszerünk, mely ontja magából a funkcionális analfabéták tömegeit, akik így persze – mivel nem értik miről van szó -, könnyen befolyásolhatók élelmesebb/értelmesebb embertársaink által. Ezen tömegeket aztán ügyes, sekélyes, képes kommunikációval könnyű megvezetni, letlégyen az banki termék, vizitdíj vagy politikai üzenet. Az emberek többsége ezek mélységét nem érti (mármint értően), mert nincs nekik elmagyarázva. Sajnos maguktól nem járnak utána. Ha a juhász csak az 3,99%-os kamatot szajkózza, a juh persze hogy felveszi a hitelt, mert az árfolyamkockázatról egy szó sem esett. Ha juhász felsőfokú továbbtanulásra ösztönzi hátasát, persze hogy az beül a szamárpadba, ahonnan ugyanúgy szamárként lép ki, de persze már lónak képzeli magát és így persze már derogál a pusztai lét. Ha viszont a juhász mélyen elhallgatja, hogy a nyájnak hamarosan át kell kelni a jeges folyón, amibe páran majd belepusztulhatnak, és ráadásul erről a pulikutya sem vakkant sokat…hát akkor bizony a nyáj úgy nekimegy a víznek, hogy csuhaj, és még bégetni se nagyon fognak, miközben elviszi az ár pár társukat.

Szóval, kérem politikusainkat, legyen már vér a pucájukban és csináljanak végre valami előremutatót recsegő-ropogó államgépezetünkkel, hogy kicsit komfortosabb legyen itt az élet. Nem kell reformnak nevezni, lehet forradalomnak is, csak csinálják már. A birkák úgy is beveszik, legfeljebb egy-két csapatnyi farkas vonyít majd, hogy ők viszont éhesek.

Persze, ha komolyan gondolják, akkor elsők között kezdjék az oktatással, hogy majd 30-40 év múlva a következő politikusgenerációnak azért főjön a feje, mert nem tudja már olyan könnyen bepalizni a népet.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://noparadise.blog.hu/api/trackback/id/tr102286154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása