Néma gyereknek anyja se

2010.11.28. 20:31

Ceterum censeo, csak hogy legutóbbi posztomra utaljak, abban látom az esélyt, ha világosan és sokan megfogalmazzák aggodalmukat a fidesz politikájával szemben. Ugyanakkor vitatkoznék kisával, a zsákfalu szerzőjével, hogy csak „demonstrációkkal, tüntetésekkel, petíciókkal nem lehet a Fidesz-úthenger útjába állni”

Megoldásnak ott vannak ezek is, mert ezek az eszközök, melyeket nemcsak a címzettek, hanem a „néma szemlélők” is észrevesznek, mert ezekről a még oly egyoldalú fő médiumok is beszámolnak. Ezeknek kell lenni a fő eszközöknek, mert a közvélemény figyelmét csak ezekkel lehet felkelteni.

Ugyanakkor egyetértek kisával, hogy nyomás alá kell helyezni a fidesz képviselőit, mégpedig személyes választópolgári levelekkel, melyben felhívjuk figyelmüket döntéseik következményeire. A jól felépített, logikus érvrendszerű, netán az adott képviselő korábbi döntéseivel szembesítő személyes levelek - persze ha kellő számban érkezik postafiókjukba -, megpiszkálhatják a képviselők lelkét, személyes egóját, így halvány remény nyílik, hogy mégsem szavaznak meg egy-két kényes döntést.
Szóval bíztatok mindenkit, éljen a kisa által felkínált lehetőséggel:

 


Ughy Attila Országgyűlési Képviselő részére
Országház
Budapest
Kossuth tér 1-3.
1357

Tisztelt Képviselő Úr!
"Én, Ughy Attila, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy ………… munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem.
(A képviselő meggyőződése szerint)
Isten engem úgy segéljen!"

Ismerős Önnek ez a részlet? Igen, Ön ezt az esküt tette 2010. május 14-én. Ön a mi, a választói szavazatával jutott be az Országgyűlésbe, hogy ott választói akaratához híven és lelkiismeretesen járjon el.

Kérem, gondolkozzon el egy pillanatra a magánnyugdíjpénztári törvénytervezet kapcsán: ez az Ön választóinak az akarata? Ez a törvény összhangban van a lelkiismeretével? Ön szerint ez a törvény valóban a Magyar Köztársaság népének boldogulását segíti elő?
Amennyiben bármelyik kérdésre NEM a válasza, úgy kérem, ne degradálja magát a Fidesz szavazógépévé – annál is inkább, mivel képviselői esküjében nem szerepel se a párt- se a frakcióhűség -, hanem lelkiismerete és választói akarata szerint NE szavazza meg azt a törvényt, amelyik 3 millió magánnyugdíj-pénztár tagot foszt meg az öngondoskodás lehetőségétől.

Budapest, 2010. november 26
Tisztelettel

XY
választópolgár


 

És továbbra is bízok egy új politikai formációban, akikben testet ölt a már létező piaci keresletre adott válasz. És remélem nincs igaza Török Gábornak és „lesznek olyanok, akik felismerik és merik”. Jó reggelt értelmiség! Munkára!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://noparadise.blog.hu/api/trackback/id/tr742479479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása