Bejelzett a félelemindex, olvasom gyakran az index laptársán a portfolio.hu-n. Hát, most nálam is, csak nem a tőzsdei. Vasárnap este olvasom: a kormány megtorolta, hogy leszavazták Ferihegy új nevét. Már a címet olvasva is megborzongtam. Gondoltam, leváltották a döntést hozó Földrajzinév-bizottság elnökét. De nem, illetve nem csak őt. Kiderült, hogy a Bizottság tagjai közül többeket kirúgtak, de nemcsak a Bizottságból, hanem állami munkahelyükről is. Csak azért, mert szakmai alapon, 20:1 arányban nem értettek egyet a kormány szándékával, hogy a Ferihegyi reptér új neve Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér legyen. Ez tényleg elég zavaros tulajdonnévnek tűnik, meg egy kicsit értelmetlen is. A Bizottság azonban, rögtön javasolt is egy javított verziót, ami tényleg megfelelőbbnek tetszik: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest-Ferihegy. Tehát csak egy kicsit konfrontálódott, amikor a magyartalan név helyett egy megjegyezhetőbbet, és a maival folytonosságot mutatót ajánlott.

Ennek azonban ára lett. Repült a Bizottság elnöke, több külsős tagja és a Vidékfejlesztési Minisztérium két delegáltja is. Utóbbiak nemcsak a Bizottságból, hanem állami munkahelyükről is. Azonnali hatállyal. Kemény ez a Fazekas, igazi nagykun paraszt módjára oldja meg a feszkót a minisztérium háza táján. Állítólag már a BM is kutatja delegált emberét, minimum egy fedés erejéig. Pintér „kéthét alatt rendet teszünk” Sándort ismerve a repülőkről hamarosan újabb hírek érkeznek.

Visszatértek tehát a sötét ötvenes évek. Nem értesz egyet, repülsz. Még jó, hogy nem sittelik le az embert. Bár az Andrássy út 60. még áll.

A kétharmad híveitől kérdezem: csak én érzem veszélyesnek a fenti eseménysort, vagy ez már nekik is sok?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://noparadise.blog.hu/api/trackback/id/tr992757724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eraserhead 2011.03.21. 13:34:20

Az a kétharmad most nincs rendesen megfizetve. Egyszerre annyit költekezni minek? Elég volt nekik 15-én.

pecs2010 2011.03.21. 22:50:54

Sziasztok, ajánlom a facebook-os tiltakozó oldalt az átnevezéses szörnyűség ellen:

www.facebook.com/EzFerihegyNemLisztFerihegy
süti beállítások módosítása