Voltam olyan perverz, hogy Török Gáborhoz hasonlóan végignéztem az AB jogköreinek korlátozásáról szóló vitát. Sajnos nem is vita volt ez, mert a felkent képviselők közül csak az ellenzéki oldal volt képes érveket felsorakoztatni a tervezett döntés ellenében, míg a kormányoldal szinte meg sem szólat. Beszélt az előterjesztő, de mint jó fideszes szokás szerint nem derült ki miért kellene korlátozni az AB-t. Beszélt a különadóról, meg megcáfolta saját magát, de egyébként semmi konkrétum. Szót kért a szóvivők gyöngye is, de mint az index szellemesen megjegyezte „ezzel el is dőlt, hogy továbbra sem fogunk egyetlen érvet sem hallani arról, hogy miért is van szükség az Alkotmánybíróság jogköreinek a szűkítésére. És valóban …”. Péterke nyomta a szokásos dumáját, mintha felhúzták volna, és nem derült ki ismét semmi. A vitában aztán a tisztesség kedvéért hablatyolt valamit az istenes pártból Vejkey Imre (ki ez az ember?), a Fideszből meg Wittner Mária. Értelme egyiknek se volt, de még az AB jogkörmódosításáról se tudtunk meg érveket. A többiek meg bőszen hallgattak, a kormány tagjai pedig „halaszthatatlan közfeladatot” láthattak el valahol, mert nem tették tiszteletüket a Házban.

Felmerül a kérdés – az ellenzéki padsorokban is felmerült -, hogy miért nem szólaltak fel a fideszes képviselők? Nyilván azért, mert megtiltották nekik és mert fegyelmezettek. Arra gondolni se merek, hogy teljesen egyetértenek az előterjesztéssel, vagy hogy nincs véleményük róla, vagy esetleg nem is olvasták.

Miért nem szólalt fel a kormány egyik tagja sem? Miért nem szólalt fel legalább Navracsics Tibor? Állítólag ő is felemelte a hangját a módosítás ellen. Persze csak belső körben.

Miért ilyen beszariak a fideszes képviselők és a kormány tagjai? Miért ilyen alávaló palibácsi? Hol a hitelesség?

Miért nem merik azt kommunikálni, amit mindenki tud, hogy a mi pénzünk kell nekik, a multik pénze kell nekik, a bankok pénze kell nekik, de félnek, hogy az AB azt mondja hoci vissza. Mert mi lesz akkor a sablonos, szinte semmi előremutatót nem tartalmazó 2011-es költségvetéssel? Már megbukik mielőtt elfogadnák. És akkor nincs adócsökkentés, a nép pedig csalódni fog.

Na ja, a zsebét jobban érzi plebs, mint az alkotmányos értékeket a szívében. Na de majd ha jön a fekete autó, akkor már késő lesz. Én szóltam, viszlát!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://noparadise.blog.hu/api/trackback/id/tr422419107

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurcsány, az Alkotmány őre 2010.11.03. 11:30:20

 Folytatjuk sorozatunkat, melyben az AB jogkörét érintő javaslat verte hullámok hatásairól értekezünk. Szóltunk már a Fidesz kommunikációs baklövéséről; feltettük a kérdést, fontosabb-e az egyébként is változtatásra ítélt Alkotmány védelme, mint a...

Trackback: Szentesíthető-e az eszköz? 2010.11.03. 11:30:05

 Korábban már foglalkoztunk a magyar közéletet néhány napja tematizáló, az AB jogköreit szűkítő Lázárféle javaslatról. Megvizsgáltuk, hogy kommunikációs szempontból hatalmas baklövés; megállapítottuk, hogy a Fidesz saját maga adja meg az MSzP-nek ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása